TOPtaal

Beste leerling van groep 8,

In de afgelopen paar jaar hebben veel leerlingen uit groep 8 deelgenomen aan TOP-taal. Deze lessen werden gegeven door meneer Geusebroek. De meeste leerlingen kregen een positief advies.
Veel leerlingen waren heel enthousiast over de TOPtaal-lessen: ze vertelden tijdens die laatste les dat ze het leuke en leerzame lessen vonden. TOPtaal startte dit jaar weer op 6 november jl,. Deze keer met twee groepen omdat er veel aanmeldingen waren. Beide groepen hebben op 15 januari een uitgebreide taaltoets gemaakt. Op 22 januari heeft de heer Geusebroek de TOPtaal-lessen als vanouds op een leuke en gezellige manier afgesloten.

Wat is TOPtaal?
TOPtaal is ons speciale programma voor leerlingen met een taalachterstand.
Als je in groep 8 zit en nét geen vmbo TL-advies krijgt omdat je problemen hebt met de Nederlandse taal, kan je aan je taalachterstand werken tijdens onze TOPtaal-lessen.  De bedoeling van TOPtaal is om je taalvaardiger te maken zodat je mogelijk alsnog aangemeld kunt worden op een VMBO-TL-opleiding.

Hoe werkt TOPtaal
In overleg met je juf of meester van groep 8 en mevrouw Dispa van Hofstad Mavo wordt gekeken op welk gebied jij moeite hebt met de Nederlandse taal. Meneer Geusebroek neemt daarna contact met jou op en met je ouder(s) om het verder te bespreken.
Meneer Geusebroek zorg ervoor dat er leuke, uitdagende oefeningen zijn. Bijv.: Schrijf een stukje voor de V.I.,  Van discussiëren kan je leren,  Popmuziek en taal, Koken met woorden, enz.
Als je met TOPtaal mee wilt doen, vraag er dan even naar bij je juf of meester.
TOPtaal is gratis, maar als je je hebt aangemeld, rekenen we er wel op dat je ook aanwezig bent. Boeken en oefenmateriaal wordt voor je geregeld. Het enige wat jij moet doen is naar Hofstad Mavo komen en natuurlijk je best doen! Succes!

web by studiov.info