TOPtaal

Beste leerling van groep 8,

In de afgelopen paar jaar hebben veel leerlingen uit groep 8 deelgenomen aan TOP-taal. Deze lessen werden gegeven door meneer Geusebroek.
Leerlingen uit groep 8 met een vmbo-TL-advies kunnen bij TOPtaal aan hun taalvaardigheid werken.
Veel leerlingen waren heel enthousiast over de TOPtaal-lessen: ze vertelden tijdens die laatste les dat ze het leuke en leerzame lessen vonden. TOPtaal start dit jaar weer op woensdag 5 november.

Wat is TOPtaal?
TOPtaal is ons speciale programma voor leerlingen met een geringe taalachterstand.
Als je in groep 8 zit en een vmbo TL-advies krijgt, kan je aan je taalachterstand werken tijdens onze TOPtaal-lessen.  De bedoeling van TOPtaal is om je taalvaardiger te maken.

Hoe werkt TOPtaal
In overleg met je juf of meester van groep 8 en mevrouw Dispa van Hofstad Mavo wordt gekeken op welk gebied jij moeite hebt met de Nederlandse taal. Meneer Geusebroek neemt daarna contact met jou op en met je ouder(s) om het verder te bespreken.
Meneer Geusebroek zorg ervoor dat er leuke, uitdagende oefeningen zijn. Bijv.: Schrijf een stukje voor de V.I.,  Van discussiĆ«ren kan je leren,  Popmuziek en taal, Koken met woorden, enz.
Als je met TOPtaal mee wilt doen, vraag er dan even naar bij je juf of meester.
TOPtaal is gratis, maar als je je hebt aangemeld, rekenen we er wel op dat je ook aanwezig bent. Boeken en oefenmateriaal worden voor je geregeld. Het enige wat jij moet doen is naar Hofstad Mavo komen en natuurlijk je best doen! Succes!

web by studiov.info